Kovács József egyéni vállalkozó, mérnökszakértő - Riasztók, tűzjelzők, kamerás megfigyelőrendszerek tervezése, kivitelezése, javítása, szakértői tanácsadás.

Tűzvédelem


A legtöbb középületben, üzletben, olyan helyiségben, amit sokan látogatnak, hatósági előírás a tűzjelző rendszer megléte.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint a "Beépített tűzjelző berendezés: az építményben, szabadtéren elhelyezett, helyhez kötött, a tűz kifejlődésének korai szakaszában észlelést, jelzést és megfelelő tűzvédelmi intézkedést (tűzoltóság értesítése, tűzszakaszhatáron elhelyezett ajtók csukása, oltóberendezések indítása stb.) önműködően végző berendezés."


A tűzjelző rendszer részei:

Tűzjelző központ: Energiával látja el a rendszer többi elemét, fogadja az érzékelők beérkező jeleit, jelzi a riasztás helyét (zónák alapján), valamint felügyeli a rendszer üzemszerű működését.

Érzékelők: A tűzjellemzőket érzékelő és a tűzjelző központ számára feldolgozható módon továbbító eszközök gyűjtőneve. Főbb típusai a füst-, láng- és hősebesség-érzékelők, de ezeken kívül is számos fajta létezik.

Kézi jelzésadók: A tűzeset kézi jelzésére szolgáló, a védett objektum területén elhelyezett ember által működtetett eszközök.

Hang- és fényjelző: Felhívja a figyelmet a tűzeset bekövetkezésére, hogy a szükséges intézkedéseket meg lehessen tenni.

Átjelző: Jogszabályi kötelezettség esetén a Tűzoltóság automatikus értesítésére szolgál, riasztás bekövetkeztekor.

Amennyiben Önt érdeklik a tűzjelző rendszerek, vegye fel velem a kapcsolatot!

Webtárhely
mouseover