Kovács József egyéni vállalkozó, mérnökszakértő - Riasztók, tűzjelzők, kamerás megfigyelőrendszerek tervezése, kivitelezése, javítása, szakértői tanácsadás.

Kamerás rendszerek


Üzletekben, boltokban, nyilvános irodákban sok ember fordul meg. A legtöbben persze rendeltetésszerűen használják a helyiségeket, azonban előfordulnak különleges esetek is. A rendbontók, tolvajok, károkozók későbbi azonosításának és felkutatásának hatékony eszköze a kamerás megfigyelőrendszer. A felvételek gyakran szolgálnak perdöntő bizonyítékul, így könnyítik és gyorsítják az esetleges eljárásokat.

Sok esetben bizonyul hasznosnak egy videófelvétel hétvégi és családi házak esetén is, hiszen a riasztórendszerrel kiegészülve nem csak az illetéktelen behatolás tényét rögzíti, hanem a behatoló arcát is.

Az ilyen rendszerek kamerákból, adatrögzítő egységből és az aktuális kép, valamint a rögzített anyag megjelenítésére szolgáló monitorból állnak. Bizonyos esetekben az adatrögzítő egység és a monitor egyben egy számítógép, ami egy speciális kiegészítő egység segítségével fogadja és rögzíti a kamerák képét.

A mai modern rögzítők már nem videokazettával működnek, nem kell naponta szalagot cserélni bennük, és arra figyelni, hogy melyik kazettát írhatjuk felül, melyiket nem. Az felvételeket beépített merevlemezen tárolják, ciklikusan kihasználva annak tárolókapacitását. A merevlemez méretétől függően jellemzően egy hét anyagát tudjuk visszakeresni, de a lemezmérettel és a különböző beállításokkal (pl.: felbontás, rögzítés csak mozgás érzékelése esetén) növelni lehet ezt az időt is.

Amennyiben Önt érdeklik a kamerás rendszerek, vegye fel velem a kapcsolatot!

Webtárhely
mouseover